Birdpx — Share & Explore

Coğrafik Filtre

Ülke seçimi yaparak, seçilen ülkeye göre fotoğrafları,tür listelerini filtreleyebilirsiniz

Birdpx Yönetim

1
91
19-04-2024

Tedavisi tamamlanan Puhu Kuşu Cudi’ye bırakıldı

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, doğada bitkin halde bulunan ve 20 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuşan Puhu Kuş'unu doğaya saldı.

Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde kuruluna Doğa Koruma Milli Parklar Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Acil Müdahale birimi, 3 yılda doğada güçsüz düşen veya avcılar tarafından yaralanan 183 hayvanı tedavi etti. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğü bünyesinde 3 yıl önce kurulan birimde, aralarında Kızıl Şahin, Mısır Akbabası, kaya kartalı, kızıl şahin gibi çok sayıda kuş ile kurt, oklu Kirpi ve ceylanın bulunduğu 183 hayvanı tedavi ederek doğal yaşam alanlarına bıraktı. Şırnak Üniversitesi yerleşkesindeki 3 bin metrekare alanda kurulan birimin son misafiri olan Puhu Kuşu Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Hacı Ahmet Çiçek, DKMP Şırnak Şube Müdürü Orhan Kalay'ın katılımı ile doğaya bırakıldı.

TEDAVİSİ 20 GÜN SÜRDÜ

Şırnak Devlet Hastanesi yakınlarında 20 gün önce bir vatandaş tarafından bitkin halde bulunan Puhu Kuşu, veteriner Hekim Şerif Tadik tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından tedavi altına alındı. 20 gün boyunca gıda takviyesi ve ilaç tedavisi gören Puhu Kuşu kısa sürede sağlığına kavuştu.

 

Kaynak : Sabah

 

Yorumları görebilmeniz için üye girişi yapınız

Üye Girişi Üye Ol

Son Haberler

X

İletişim

Yorumlarınızı,önerilerinizi veya şikayetlerinizi iletebilirsiniz.

X