Birdpx — Share & Explore

Coğrafik Filtre

Ülke seçimi yaparak, seçilen ülkeye göre fotoğrafları,tür listelerini filtreleyebilirsiniz

Birdpx Yönetim

0
176
19-04-2024

Küçükçekmece :Kuşların Evi

Kanal İstanbul projesiyle adı anılan Küçükçekmece Gölü, kuşlar için önemli habitatlardan biri. Göl ve çevresinde bugüne kadar gözlemlenmiş 248 tür bulunuyor. Güncel kayıtlara göre gölün Küçükçekmece Belediyesi sınırları içerisinde kalan kısmında 166 kuş türü gözlemlendiği gözlenmiş durumda. “Küçükçekmece: Kuşların Evi” isimli kitabında bu 166 tür listelenirken yoğun olarak görülen 141 tür detaylı şekilde tanıtılıyor. Kitapta, her kuşla ilgili ayrıntılı bilgiler ve fotoğrafları bulunuyor; farklı mevsimlerde ilçede görülen kuşlara dair ayırt edici özellikler yer alıyor. Araştırmacılar, gezginler ve doğa kâşifleri için rehber özelliği taşıyan kitabın amacı, ilçenin doğal zenginliklerini ortaya çıkarmak ve korumak.

 

Kitabın yayın koordinatörü Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç “Küçükçekmece: Kuşların Evi yaklaşık olarak altı aydır yürütülen bir çalışma. İlçemizin doğal yaşamını envanter altına alma çalışması. Bugün meyvesini verdi. İlçenin kültürel zenginliklerinin tanıtımına dair çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu. Editör Oktay Uludağ ise 306 sayfalık kitabın içeriğini; dünyada, Türkiye’de ve İstanbul’da gözlenmiş kuş türleri üzerinden anlattı.

 

Küçükçekmece Belediyesi bu çalışmanın ardından göl çevresinde Kuş Gözlem Evi kurarak, nesli tükenmekte olan canlıların yaşatılmasını ve kuş turizmine katkı sağlamayı hedefliyor.

 

Kaynak:https://www.magmadergisi.com/kitap-haberleri/kucukcekmece-kuslarin-evi

 

 

 

Yorumları görebilmeniz için üye girişi yapınız

Üye Girişi Üye Ol

Son Haberler

X

İletişim

Yorumlarınızı,önerilerinizi veya şikayetlerinizi iletebilirsiniz.

X