Birdpx — Share & Explore

Coğrafik Filtre

Ülke seçimi yaparak, seçilen ülkeye göre fotoğrafları,tür listelerini filtreleyebilirsiniz

Onur ÇİÇEK

1
159
19-04-2024

Kuş cenneti moloz sahasına döndü!

Depremin vurduğu Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan ve kayıt altına alınan 280'den fazla kuş türünü barındıran Milleyha Kuş Cenneti'nin etrafına deprem bölgesinden getirilen çöp ve molozlar döküldü.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin etkilediği illerden Hatay'da yüzlerce bina, yerle bir olurken, yıkılan yapıların çoğunda iş makineleriyle çalışma başlatıldı.

Kuş cenneti moloz sahasına döndü!

 

Samandağ ilçesinde bulunan ve kayıt alınan 280'den fazla kuş türünü barındıran, bölgeden göç eden kuşların da dinlenme alanı olan Milleyha Kuş Cenneti'ne depremin ardından ortaya çıkan moloz ve çöpler döküldü.

Kuş cenneti moloz sahasına döndü!

Kuş gözlemcisi Emin Yoğurtcuoğlu'nun, sosyal medya hesabından, Milleyha Kuş Cenneti ile binlerce deniz kaplumbağasının yumurtladığı kumsala çöp ve moloz döküldüğü yönündeki paylaşımına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar yanıt verdi.

irpınar, paylaşımında, dökülen atıkların temizlenmesi sürecini başlattıklarını, bölgeye atık döken belediyelerin de uyarıldığını kaydetti.

Kuş cenneti moloz sahasına döndü!

Çöp ve molozların olduğu alanda, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilaçlama işleminin ardından kaldırma işlemlerine başlanacak.

Öte yandan kumsal ile kuşların olduğu bölgeye dökülen çöp ve molozlar, dronla görüntülendi.

 

Kaynak:https://www.cnnturk.com/turkiye/47-kisinin-enkaz-altinda-kaldigi-apartmanda-arama-calismalari-sonlandirildi

Cnnturk

 

Yorumları görebilmeniz için üye girişi yapınız

Üye Girişi Üye Ol

Son Haberler

X

İletişim

Yorumlarınızı,önerilerinizi veya şikayetlerinizi iletebilirsiniz.

X