.species-data-jump{display:flex;align-items:center;gap:16px;margin:22px 0;padding:16px 18px;border:1px solid #344233;background:linear-gradient(120deg,#182219,#101611);color:#f4f7f0}.species-data-jump b{font:800 22px Montserrat}.species-data-jump span{color:var(--muted);font-size:10px}.species-data-jump strong{margin-left:auto;color:var(--accent);font-size:9px}
.species-observation-section{margin-top:34px;padding:28px;border:1px solid #344032;background:#101511}.species-observation-section>.species-section-head{display:flex;align-items:end;justify-content:space-between;gap:28px;margin-bottom:24px}.species-section-head h2{margin:7px 0 8px;font:800 29px Montserrat}.species-section-head p{max-width:720px;margin:0;color:#a6b0a4;font-size:11px;line-height:1.7}.species-section-head button,.species-history-filter button{border:0;background:var(--accent);color:#11170f;font-weight:800;cursor:pointer}.species-section-head button{padding:12px 15px}
.species-observation-layout{display:grid;grid-template-columns:minmax(0,46%) minmax(0,54%);gap:22px;align-items:start}.species-observation-map-card{position:sticky;top:18px;min-width:0;overflow:hidden;border:1px solid #314030;background:#0d140f}.species-observation-map-card header{position:relative;z-index:2;display:grid;gap:5px;padding:15px 16px;border-bottom:1px solid #314030;background:linear-gradient(135deg,#174026,#0f2618)}.species-observation-map-card header small:first-child{color:#bde776;font-size:8px;font-weight:800;letter-spacing:.15em}.species-observation-map-card header b{font-size:13px}.species-observation-map-card header small:last-child{color:#c2cec0;font-size:9px}#species-observation-map{width:100%;height:510px;background:#dce6d7}.species-observation-map-card>.species-map-legend{display:flex;align-items:center;gap:9px;margin:0;padding:13px 15px;color:#aeb8ac;font-size:8px}.species-map-legend i{height:8px;flex:1;border-radius:8px;background:linear-gradient(90deg,#e8f0cf,#b9ce75,#708544,#314d27)}
.species-observation-side{display:grid;min-width:0;gap:12px}.species-history-filter{display:grid;grid-template-columns:minmax(0,1fr) minmax(0,1fr) auto;gap:10px;padding:18px;border:1px solid #303b30;background:#0d120e}.species-history-filter label{min-width:0;color:#aab4a8;font-size:8px;font-weight:700}.species-history-filter input{display:block;width:100%;box-sizing:border-box;margin-top:8px;border:1px solid #354035;background:#111712;color:#fff;padding:12px}.species-history-filter button{align-self:end;padding:13px 15px;font-size:8px;white-space:nowrap}
.species-observation-stats{display:grid;grid-template-columns:repeat(2,minmax(0,1fr));gap:8px}.species-observation-stats span{min-height:104px;box-sizing:border-box;padding:18px;border:1px solid #344032;background:linear-gradient(135deg,#1a231b,#111612)}.species-observation-stats i{display:block;color:var(--accent);font:normal 20px Montserrat}.species-observation-stats small,.species-observation-stats b{display:block}.species-observation-stats small{margin:9px 0 7px;color:#aab4a8;font-size:8px}.species-observation-stats b{color:#f3f6ef;font:800 27px Montserrat}.species-history-range{display:flex;align-items:end;gap:26px;padding:15px 18px;border:1px solid #303b30;background:#0d120e}.species-history-range span,.species-history-range b{display:block}.species-history-range span{color:#9ba69a;font-size:8px}.species-history-range b{margin-top:5px;color:#fff;font-size:9px}.species-history-range a{margin-left:auto;color:var(--accent);font-size:8px}
.species-monthly,.species-observer-list,.species-last-list{padding:18px;border:1px solid #303b30;background:#0d120e}.species-observation-side section h3{margin:0 0 7px;font-size:14px}.species-monthly>p{margin:0;color:#9ba69a;font-size:9px}.species-monthly>div{height:145px;display:flex;align-items:end;gap:7px;margin-top:15px;border-bottom:1px solid #44513e}.species-monthly>div>span{height:100%;min-width:0;flex:1;display:flex;flex-direction:column;justify-content:end;align-items:center}.species-monthly span i{width:100%;height:var(--month-height);min-height:3px;background:linear-gradient(#c8ed78,#557a35);box-shadow:0 0 14px rgba(169,212,94,.15)}.species-monthly span b{padding:7px 0;color:#aeb8ac;font-size:7px}.species-observer-list{display:grid;gap:7px}.species-observer-list>a{display:flex;align-items:center;gap:10px;padding:9px;border:1px solid #2b352b;background:#151b16}.species-observer-list img,.species-observer-list>a>i{width:36px;height:36px;border-radius:50%;object-fit:cover}.species-observer-list>a>i{display:grid;place-items:center;background:#30482d;color:var(--accent);font-style:normal}.species-observer-list span b,.species-observer-list span small{display:block}.species-observer-list span b{font-size:9px}.species-observer-list span small{margin-top:3px;color:#9ba69a;font-size:8px}.species-recent-observations{display:grid;grid-template-columns:1fr 1fr;gap:7px}.species-recent-observations a{display:block;padding:11px;border:1px solid #2c362c;background:#151b16}.species-recent-observations b,.species-recent-observations small{display:block}.species-recent-observations b{font-size:9px}.species-recent-observations small{margin-top:4px;color:#9ba69a;font-size:8px}
.species-map-popup{display:grid;gap:5px;width:220px;color:#172019;font:11px Inter}.species-map-popup img{width:100%;height:110px;object-fit:cover}.species-map-popup h3,.species-map-popup p{margin:0}.species-map-popup p{color:#647067;font-size:9px}.species-map-popup a{margin-top:5px;color:#587624;font-weight:800}.species-map-popup-loading{padding:10px;color:#172019}
@media(max-width:1050px){.species-observation-layout{grid-template-columns:1fr}.species-observation-map-card{position:relative;top:auto}.species-history-filter{grid-template-columns:1fr 1fr}.species-history-filter button{grid-column:1/-1}.species-recent-observations{grid-template-columns:1fr 1fr}}
@media(max-width:600px){.species-data-jump{align-items:flex-start;flex-wrap:wrap}.species-data-jump strong{width:100%;margin-left:0}.species-observation-section{padding:17px 12px}.species-observation-section>.species-section-head{align-items:flex-start;flex-direction:column}.species-section-head h2{font-size:24px}.species-history-filter{grid-template-columns:1fr}.species-history-filter button{grid-column:auto}#species-observation-map{height:390px}.species-observation-stats,.species-recent-observations{grid-template-columns:1fr}.species-history-range{align-items:start;flex-wrap:wrap}.species-history-range a{width:100%;margin-left:0}}

/* Kelebekya düzeni: sol sütunda fotoğraf + harita, sağ sütunda gözlem merkezi. */
.species-hero{grid-template-columns:minmax(0,43%) minmax(0,57%);gap:34px}.species-hero>aside,.species-story{min-width:0}.species-hero>aside>.species-observation-map-card{position:relative;top:auto;margin-top:22px}.species-hero>aside #species-observation-map{height:520px}.species-observation-section.is-dashboard{margin:22px 0 0;padding:22px}.species-observation-section.is-dashboard>.species-section-head{align-items:start}.species-observation-section.is-dashboard>.species-observation-layout{display:block}.species-observation-section.is-dashboard .species-observation-side{width:100%}.species-observation-section.is-dashboard .species-section-head button{display:none}.species-observation-section.is-dashboard .species-history-filter{grid-template-columns:1fr 1fr}.species-observation-section.is-dashboard .species-history-filter button{grid-column:1/-1}.species-observation-section.is-dashboard .species-recent-observations{grid-template-columns:1fr}.species-info-open{width:100%;display:flex;align-items:center;justify-content:space-between;gap:18px;margin:16px 0 0;padding:17px 18px;border:1px solid #4b5d45;background:linear-gradient(105deg,#1c2b1e,#111812);color:#f3f7ef;text-align:left;cursor:pointer}.species-info-open span,.species-info-open b,.species-info-open small{display:block}.species-info-open b{color:var(--accent);font-size:12px}.species-info-open small{margin-top:5px;color:#a8b3a6;font-size:9px}.species-info-open strong{color:#cde998;font-size:9px;white-space:nowrap}.species-modal-open{overflow:hidden}.species-info-modal{display:none;position:fixed;z-index:10050;inset:0;padding:4vh max(18px,calc((100vw - 1080px)/2));background:rgba(5,9,6,.9);backdrop-filter:blur(8px);overflow:auto}.species-info-modal.is-open{display:block}.species-info-dialog{border:1px solid #53664d;background:#111712;box-shadow:0 30px 90px #000}.species-info-dialog>header{position:sticky;z-index:2;top:-4vh;display:flex;align-items:start;justify-content:space-between;gap:20px;padding:24px 28px;border-bottom:1px solid #344332;background:rgba(17,23,18,.97)}.species-info-dialog>header h2{margin:6px 0;font:800 30px Montserrat}.species-info-dialog>header em{color:var(--accent)}.species-info-dialog>header button{width:42px;height:42px;border:1px solid #566a50;border-radius:50%;background:#1c281e;color:#d7ecb0;font-size:25px;cursor:pointer}.species-info-body{padding:8px 30px 32px}.species-info-body>section{padding:22px 0;border-bottom:1px solid #303b30}.species-info-body h2{margin:0 0 10px;font-size:18px}.species-info-body p{display:block!important;max-height:none!important;color:#c1cbc0;font-size:12px;line-height:1.8}.species-info-body .species-sources li{font-size:10px}
@media(max-width:1050px){.species-hero{grid-template-columns:1fr}.species-hero>aside>.species-observation-map-card{position:relative}.species-observation-section.is-dashboard .species-history-filter{grid-template-columns:1fr 1fr}.species-observation-section.is-dashboard .species-history-filter button{grid-column:1/-1}}
@media(max-width:600px){.species-hero>aside #species-observation-map{height:390px}.species-observation-section.is-dashboard{padding:17px 12px}.species-observation-section.is-dashboard .species-history-filter{grid-template-columns:1fr}.species-observation-section.is-dashboard .species-history-filter button{grid-column:auto}.species-info-open{align-items:flex-start;flex-direction:column}.species-info-modal{padding:10px}.species-info-dialog>header{top:-10px;padding:20px}.species-info-dialog>header h2{font-size:24px}.species-info-body{padding:5px 20px 25px}}
